Activiteiten, spellen en informatie

Op zoek naar inspiratie voor uitdagende JOTA-JOTI activiteiten? Naast de activiteitenbank van Scouting Nederland kan je ook gebruik maken van de spellen zoeker hier onder. Hier zijn alle spellen en thema’s van de vorige JOTA-JOTI jaargangen ingezet.

Filter


Spellen


Soldeerprojecten

De servicekring JOTA-JOTI heeft elk jaar weer een leuke uitdaging klaarstaan voor scouts tijdens de JOTA-JOTI. Niet alleen zijn de jaarlijkse badges en naambandjes verkrijgbaar, maar ook soldeerkitjes die door vele leeftijden gemaakt kunnen worden. Dit jaar zijn er wat bekende soldeerkitjes in het aanbod: Light Mill, Space cruiser en de Wave cruiser kunnen op de website https://kitbuilding.org gevonden worden.

Radiotelescoop / CAMRAS

De radiotelescoop in Dwingeloo is niet alleen tijdens de JOTA-JOTI ons tot steun, maar zeker ook het hele jaar door. Zij hebben enkele toffe mogelijkheden, en hebben ook artikelen geschreven om daar gebruik van te maken. Verder zijn zijn ook open voor Gebruik tijdens de JOTA-JOTI (voor iedereen).

Handleidingen

JOTA-JOTI handleidingen

Radiotelescoop / CAMRAS

Zendamateur worden

Mocht je geïnteresseerd zijn in zelf zendamateur te worden, zijn hier verschillende mogelijkheden voor: Zo worden er door vele verschillende instanties online cursussen aangeboden, maar zijn er ook fysieke bijeenkomsten (bijvoorbeeld in combinatie met zelfstudie) om deze kennis op te doen. Het is zeker leuk om je hier in te verdiepen, voor zowel jong als oud!

Programma vorige edities

Voor de JOTA-JOTI worden ook vaak spellen bedacht door het Landelijke JOTA-JOTI Organisatieteam. Hier onder staan de spellen die per jaar gebouwd zijn:

Voorbeeldactiviteiten

Om het makkelijk te maken voor jou hebben we een lijst met voorbeeldactiviteiten hier onder geselecteerd uit de activiteitenbank. Deze activiteiten hoeven natuurlijk niet alleen tijdens het JOTA-JOTI weekend gespeeld te worden, maar kunnen ook makkelijk gedurende het gehele seizoen georganiseerd worden. De activiteiten zijn opgedeeld in verschillende speltakken, maar kunnen ook zeker met andere leeftijdsgroepen gespeeld worden.

Wil je dat jouw activiteit er ook bij komt te staan? Stuur deze dan in Contact!

Bevers

Welpen

Welpen insignes

Scouts

Scouts insignes

Explorers en ouder