Het jaarthema van de Speldraad 2018-2019 is “the final frontier”. Voor JOTA-JOTI 2018 hebben we “Expedition Cosmos” gekozen als afgeleide hiervan.

Binnen het thema hebben we een aantal algemene spelideeën uitgewerkt waarbij met name de aankleding in thema is. Daarnaast hebben we activiteiten in thema uitgewerkt per speltak. Hierbij is ook rekening gehouden met de progressiematrix zodat de activiteiten leeftijdsadequaat en passend bij de spelvisie zijn. Sommige activiteiten passen binnen meerdere activiteitengebieden. Dit zal bij de voorbereiding aangegeven worden.

Voor de bevers en welpen hebben we ervoor gekozen om een themaverhaal uit te werken waar de activiteiten binnen plaats vinden. Hierin speelt ruimtesonde Laika een belangrijke rol.

Voor de scouts hebben we ervoor gekozen ze uit te dagen het leven op hun zelf gekozen planeet vorm te geven.

Voor de explorers hebben we een challenge gekozen als leidraad door het programma. Als achtergrondinformatie dienen hierbij de verhalen van de astronauten Gagarin, Armstrong en André Kuipers.

Het programma-aanbod voor 2018 is hier te vinden.

Challenges

Speciaal voor de scouts en explorers zijn er challenges gmaakt. Download deze challenges hier!