Thema 2023

Elk jaar wordt er voor de JOTA-JOTI een thema geschreven dat centraal staat bij die editie. Het thema is een doorlopende lijn binnen de activiteiten van de JOTA-JOTI. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de spellen die bedacht worden, maar ook de tussentijdse activiteiten zoals de zomerkampronde. Het thema is bedoeld als kapstok waar elke groep zijn eigen activiteiten aan kan hangen. Dit thema is sterk aangeraden voor iedereen, maar niet verplicht. Er komen spellen in dit thema, per speltak, waar groepen gebruik van kunnen maken, maar je bent zeker ook vrij om je eigen spellen te bedenken.

Het algemene thema dit jaar is “Connecting Dots“. Hiervoor is voor de bevers, welpen, en scouts een eigen variant op gemaakt in hun eigen thema. Je kan de thema als PDF downloaden.

Themaspellen

Nu het thema gelanceerd is zal de JOTA-JOTI organisatie proberen voor elke speltak spellen te publiceren binnen het thema wat voor hun relevant is. Dit is echter niet binnen een dagje geregeld, dus houd de website vooral in de gaten! Mocht je alvast wat spelideeën willen opdoen, kijk dan alvast eens bij Activiteiteninspiratie!

Inzenden eigen spelideeën

Mocht je eigen spellen hebben, dan vragen we je vriendelijk om deze te delen met de Landelijke JOTA-JOTI organisatie. Wij zullen alle ingezonden spellen en ideeën verzamelen en proberen deze op de Activiteitenbank te zetten (als deze er nog niet staan) zodat anderen ook gebruik kunnen maken van jouw idee. Uiteraard zijn we altijd op zoek naar mensen die ons kunnen helpen op elk gebied met de organisatie, dus ook dan ben je welkom om contact te zoeken.