Vind jij de JOTA-JOTI ook altijd veel te kort duren? En lijkt het je gaaf om tijdens je zomerkamp verbindingen te maken met andere Scoutinggroepen, die ook op kamp zijn? Doe dan mee met de ZoKa-Ronde!

Wat is de ZoKa-Ronde?

De ZoKa-Ronde is de afkorting voor zomerkampronde. Tijdens dit evenement kun je onder begeleiding van een radiozendamateur je kampervaringen uitwisselen met andere groepen die op kamp zijn. Deze zendamateur kan bijvoorbeeld dezelfde zendamateur zijn die ieder jaar helpt met de JOTA-JOTI, of natuurlijk eigen leiding als hij of zij zelf zendamateur is!

Het doel van de Zoka-Ronde

Het doel van de ZoKa-Ronde is om naast de JOTA-JOTI in oktober, ook tijdens de zomer een leuk radio-evenement voor de Scouting te organiseren. Het is de perfecte mogelijkheid om via de lucht je kampverhalen uit te wisselen, een spel te spelen, en voor de leiding is het een leuke manier voor het oplossen van het zomerkampthema!

Wanneer is het?

De ZoKa-Ronde vindt plaats tijdens 6 woensdagavonden van de zomervakantie. Voor 2017 zijn dat 12 juli, 19 juli, 26 juli en 16 augustus, 23 augustus en 30 augustus.

Informatie voor je zendamateur:

De frequenties en tijden zijn als volgt:

De Nederlandse ronde is woensdag om 19:30 uur (lokale tijd) via de landelijke 2-meter repeater PI3UTR op 145.575MHz.

De Europese ronde is woensdag om 20:30 uur (lokale tijd)  op 3690 kHz ± QRM.