Vind jij de JOTA-JOTI ook altijd veel te kort duren? En lijkt het je gaaf om tijdens je zomerkamp verbindingen te maken met andere Scoutinggroepen, die ook op kamp zijn? Doe dan mee met de Zomerkamponde!

Wat is de Zomerkampronde?

Tijdens de Zomerkampronde kan je onder begeleiding van een radiozendamateur je kampervaringen uitwisselen met andere groepen die op kamp zijn. Deze zendamateur kan bijvoorbeeld dezelfde zendamateur zijn die ieder jaar helpt met de JOTA-JOTI, of natuurlijk eigen leiding als hij of zij zelf zendamateur is!

Het doel van de Zomerkampronde

Het doel van de Zomerkapronde is om naast de JOTA-JOTI in oktober, ook tijdens de zomer een leuk radio-evenement voor de Scouting te organiseren. Het is de perfecte mogelijkheid om via de lucht je kampverhalen uit te wisselen, een spel te spelen, en voor de leiding is het een leuke manier voor het oplossen van het zomerkampthema!

Wanneer is het?

De Zomerkamprondes vinden plaats op de woensdagavonden van de zomervakantie. Voor 2018 worden de data zo snel mogelijk, en ruim voor de zomerkampen op deze website en via social media gepubliceerd.

Informatie voor je zendamateur:

De frequenties en tijden zijn als volgt:

De Nederlandse ronde is woensdag om 19:30 uur (lokale tijd) via de landelijke 2-meter repeater PI3UTR op 145.575MHz.

De Europese ronde is woensdag om 20:30 uur (lokale tijd)  op 3690 kHz ± QRM.

flyer zomerkampronde 2018