Vanaf 1 mei kun je jouw groep inschrijven voor deelname aan de JOTA JOTI 2019!

Van 18 tot en met 20 oktober 2019 staat de Scoutingwereld in het teken van communiceren via amateurradio en internet. Zo’n 1,3 miljoen scouts doen wereldwijd mee aan JOTA-JOTI, het jaarlijkse communicatie- en techniekevenement. Zo ook circa 18.000 scouts van Scouting Nederland.

In het derde volle weekend van oktober wordt wereldwijd de JOTA-JOTI gehouden. JOTA staat voor Jamboree On The Air en JOTI voor Jamboree On The Internet. Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van een Wereld Jamboree. Tijdens zo'n kamp komen rond de 30.000 Scouts van over de hele wereld bij elkaar. Tijdens de JOTA-JOTI blijft iedereen in zijn eigen land, en toch praten elk jaar honderdduizenden Scouts een weekend lang met elkaar via de radio of het internet.

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over JOTA-JOTI. Lees deze goed door voordat je je inschrijft.

1. Inschrijving

1.1 Ik krijg geen inschrijfformulieren te zien hoe kan dit?

Je moet eerst ingelogd zijn op sol.scouting.nl dan pas worden de formulieren zichtbaar.

1.2 Tot wanneer kan ik mij inschrijven voor de JOTA-JOTI?

Dit kan tot en met 15 september. Later gaat helaas niet vanwege de administratieve handelingen die dan moeten worden afgerond om tot een succesvolle JOTA-JOTI te leiden.

1.3 Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen van mijn inschrijving, wat nu?

Stuur een e-mail naar inschrijving(at)jota-joti.scouting.nl dan kijkt de organisatie na of de inschrijving toch is gelukt of dat er een probleem zich voor doet.

1.4 We zitten op twee locaties tijdens de JOTA-JOTI, is dit een probleem?

Dit is geen probleem. Echter geef wel beide locaties door aan inschrijving(at)jota-joti.scouting.nl zodat dit kan worden doorgegeven aan de mobiele equipe die op bezoek komt.

1.5 Ik heb geen correcte gegevens ingevuld, hoe dit aan te passen?

Log in op sol.scouting.nl ga naar mijn scouting, spel, mijn inschrijvingen. In het overzicht kun je de inschrijving voor de JOTA-JOTI vinden. Deze klik je aan en dan krijg je de deelnemersstatus te zien. Klik op inschrijfformulier en daarna op de knop wijzigen. Nu kun je de fout aanpassen.

1.6 Ik heb mijn groep ingeschreven voor de JOTI maar we willen deze wijzigen naar JOTA-JOTI of vice-versa.

Log in op sol.scouting.nl ga naar mijn scouting, spel, mijn inschrijvingen. In het overzicht kun je de inschrijving voor de JOTA-JOTI vinden. Deze klik je aan en dan krijg je de deelnemersstatus te zien. Bij de status wijzig je de status naar ‘deelnemer wilt inschrijving annuleren’ en geef dan de rede op van annuleren. Hierna ga je naar het formulier JOTA-JOTI en schrijf je je opnieuw in.

1.7 De betaling is niet goed gegaan wat nu?

Mocht er zich een storing voortdoen tijdens het inschrijven, stuur dan een mail naar inschrijving(at)jota-joti.scouting.nl

1.8 ik ben na 10 dagen uitgeschreven hoe kan dit?

Als je binnen 10 dagen niet betaald hebt, dan wordt je automatisch uitgeschreven voor de JOTA-JOTI. Je dient je opnieuw in te schrijven en gelijk de betaling te voldoen om dit in de toekomst te voorkomen.

2. Bijzondere roepletters

2.1 Hoe zit het nu met bijzondere roepletters?

Mocht de radio zendamateur bijzondere roepletters willen gebruiken tijdens de JOTA-JOTI, hebben wij eerst de goedkeuring nodig van Agentschap Telecom voordat de groep zich mag inschrijven.

2.2 Waarom is het nodig om eerst de toestemming van de bijzondere call te sturen voordat ik mij inschrijf?

Dit is nodig om de deelname te kunnen garanderen in combinatie met de bijzondere call. Dit is zowel voor een verenigingscall als aangevraagde bijzondere roepletters bij Agentschap Telecom.

2.3 Wat wordt er bedoeld met de toestemming voor bijzondere roepletters?

- Bijzondere roepletters aangevraagd bij Agentschap Telecom: De kopie van de brief waarin AT toestemming geeft voor het gebruik van de bijzondere roepletters hebben we nodig. De NAW-gegevens en de roepletters moeten goed leesbaar zijn bij de kopie of foto. Een overzicht van de pagina van AT is niet geldig.

- Verenigings call: De houder van de vereningsroepletters moet per e-mail toestemming geven voor het gebruik van de roepletters tijdens de JOTA-JOTI. Stuur deze mail naar inschrijving(at)jota-joti.scouting.nl

3. Zendamateur

3.1 Ik heb geen zendamateur tot mijn beschikking maar wil wel graag mee doen aan JOTA-JOTI. Wat nu?

Neem contact op met info(@)jota-joti.scouting.nl en we helpen je graag mee met zoeken.

3.2 Mijn zendamateur is helaas verhinderd maar we willen toch graag mee doen aan JOTA. Wat nu?

Stuur een e-mail naar info(at)jota-joti.scouting.nl dan kijkt de organisatie of we je kunnen helpen aan een andere zendamateur.

4. Verzekering

4.1 Wanneer is de verzekering beschikbaar en kan ik deze afsluiten?

De verzekering wordt door de scoutshop verzorgd. Meer informatie vind je op: www.scouting.verzekeringen.nl

5. Kitjes/naambandjes/badges

5.1 Waar kan ik de bouwpakketjes/naambandjes/badges bestellen?

Deze kun je bestellen bij de Service kring JOTA-JOTI via www.kitbuilding.org

5.2 Ik heb een vraag over mijn bestelling van bouwpakketjes/naambandjes/badges waar moet ik deze stellen?

Ga naar www.kitbuilding.org kijk bij de FAQ of vul het contactformulier in.

6 Deelnemerslijst en deelnemerskaart

6.1 Wanneer verschijnt de deelnemerslijst?

In SOL zal vanaf april een deelnemerslijst verschijnen met alle ingeschreven groepen.

6.2 Ik ben wel ingeschreven maar sta nog niet op de deelnemerslijst.

Het kan zijn dat je betaling nog niet is verwerkt, daardoor verschijnt jouw groep nog niet op de deelnemerslijst.

6.3 Wanneer verschijnt de deelnemerskaart?

De digitale deelnemerslijst zal in begin oktober beschikbaar zijn op de website. De papieren versie zal vlak voor de JOTA-JOTI in de brievenbus vallen samen met de laatste informatie over de JOTA-JOTI