Het JOTA Nachtspel is een radiowedstrijd tijdens de JOTA-JOTI in de nacht van zaterdag op zondag. Tijdens deze wedstrijd is het de bedoeling zo veel mogelijk radioverbindingen te maken met andere JOTA stations en andere stations.

Het JOTA nachtspel duurt van zaterdag 20 oktober 23:00 tot en met zondag 21 oktober 6:00 lokale tijd en vindt plaats op de 2m-band en in de 70cm-band in de volgende segmenten en modes:

145.2125 MHz - 145.475 MHz in de mode FM

144.1800 MHz - 144.350 MHz in de mode SSB

433.450 MHz   -  434.000 MHz in de mode FM, muv 433.400(sstv), 433.600(rtty), 433.700(fax) en 433.800(APRS).

432.100 MHz   -  432.400 MHz in de mode SSB.

Je mag 2 zenders in de lucht hebben, één op 2 meter en één op 70 cm.

Na 02.30 lokale tijd is het toegestaan om al eerder gewerkte stations voor de tweede keer te werken.

Het is de bedoeling is om zo veel mogelijk punten te verzamelen. Deze punten krijg je door een verbinding te maken met andere (JOTA) stations en gegevens uit te wisselen. Deze gegevens schrijf je op en je stuurt ze na de JOTA-JOTI (en voor 15 november!) aan de contestmanager via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De puntentelling

• De punten voor de contest kan je op verschillende manieren verkrijgen. Hieronder zie je de punten die je kunt verdienen voor de tweemeterband. de punten voor de 70cmband is twee keer de waarde van de tweemeterband.
  • Een verbinding met een andere scoutinggroep met /J in hetzelfde rayon (zie kaart) is 3 punten.
  • Een verbinding met een andere scoutinggroep met /J in een aangrenzend rayon (zie kaart) is 4 punten.
  • Een verbinding met een andere scoutinggroep met /J in een ander rayon (zie kaart) is 5 punten.
  • Elke andere verbinding niet /J is 1 punt.
  • De punten tellen maar 1 keer per tegenstation.

Wat moet je uitwisselen?

• jouw roepnaam, bijvoorbeeld PA6JAM/J
  • het ontvangen signaalrapport, bijvoorbeeld 59
  • het JOTA-JOTI-rayon

Je kunt de resultaten bijhouden op een papiertje of in een Excelsheet maar je kunt ook gebruik maken van het online JOTA-logboek op http://logboek.jota-joti.nl Dit logboek is speciaal geschikt voor het JOTA Nachtspel en je kunt je log met de druk op een knop indienen.