Off-line LogboekScreenshot 2015 10 12 22.23.53

Al bijna 30 jaar maakt Wolter PA5WN het logboekprogramma en ook dit jaar heeft hij dit gedaan. Je kunt hem downloaden in een Nederlandstalige en Engelstalige versie. Bij het opstarten vraagt hij de eerste keer om een wachtwoord, deze vind je in de Leesmij.txt.

Het offline logboek is te downloaden in twee talen:

Nederlands

Engels

Lees hier de bijbehorende Leesmij.txt

 

LET OP: Het configuratie gedeelte van de software is met een wachtwoord beschermd. Als je dat voor de eerste keer wilt openen is dat:

NL Versie ==> RAADEENS
UK versie ==> GUESS

Als je het wachtwoord zelf aanpast, schrijf dit dan ergens op. Jij bent dan namelijk de enige die het weet!

 

Nieuw in versie 3.3

Afstand en Antennerichting: Vanaf versie 3.3 wordt de afstand en richting naar de deelnemende JOTA stations berekend. Daarmee is het mogelijk om de antenne (als je een richtantenne gebruikt) in de juiste richting te draaien om het gewenste station aan te roepen.

Hiervoor is het wel noodzakelijk om je eigen locator in de configuratie te vermelden. Als je dat hebt gedaan en je drukt op de knop “Update afstand & Richting” dan worden de afstanden en richtingen berekend en die zie je ook op het scherm. Draai je vervolgens de deelnemerslijst uit dan heb je alle gegevens direct bij de hand.

 

On-line Logboek

Sinds 2009 bied Ton Oude Elferink, PA3TON, tijdens de JOTA een on-line logboek aan voor de nederlandse deelnemers aan de JOTA. Multilog is een programma waar tegelijkertijd meerdere groepen gebruik van kunnen maken. tegelijkertijd kan je kijken naar welke verbindingen andere groepen maken en kan je gebuik maken van deze kennis. Om uw groep aan te melden, voor het logboek programma, dient u ingeschreven te staan als JOTA-lid bij scouting Nederland.

Het logboek is nu beschikbaar voor de JOTA-JOTI 2018. De hele database is leeg, dus je moet je opnieuw aanmelden.

Het on-line logboek vind je op http://logboek.jota-joti.nl