Hoe kan je als scoutinggroep een zendamateur vinden? Dat is een veelgestelde vraag.

Als eerste kun je gebruik maken van de diensten van de de RJJA: de Rayon JOTA-JOTI-Adviseurs van de landelijke JOTA-JOTI-organisatie. 

De landelijke JOTA-JOTI-organisatie heeft Nederland verdeeld in Rayons. Elk Rayon heeft een RJJA (Regionaal JOTA-JOTI-Adviseur). Een RJJA heeft binnen zijn Rayon veel contacten met Scoutinggroepen en met Verenigingen van zendamateurs. Hij kent de situatie bij jou in de omgeving en kan je helpen met het zoeken van een of meerdere zendamateurs voor jullie groep. 
Neem eens contact met jullie RJJA op. Op de landelijke JOTA website jota-joti.scouting.nl kun je de meest actuele gegevens vinden over de RJJA en hoe je ze kunt bereiken.

Een andere mogelijkheden is zelf direct een afdeling van de zendamateur verenigingen VERON (http://www.veron.nl) of VRZA (http://www.vrza.org) te benaderen. 

Tot slot kun je ook een oproep plaatsen op een van de forums op het internet. 

Het eerste forum is het Scouting forum onder het onderwerp JOTA-JOTI. Volg daarvoor deze link: http://www.scoutingforum.nl

Een ander forum dat daarvoor geschikt is, is het forum voor zendamateurs: zendamateur.com; een geschikt onderwerp is "Jeugd". Volg hiervoor de link: http://www.zendamateur.com.