JOTA-JOTI 2018

Ieder jaar wordt tijdens het derde volle weekend van oktober wereldwijd de JOTA-JOTI gehouden. JOTA-JOTI staat voor Jamboree On The Air en Jamboree
On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar dit weekend via de amateurradio en het internet.

De JOTA-JOTI 2018 vindt plaats van 19 tot en met 21 oktober.

Uitleg en spelregels: Challenges JOTA-JOTI 2018

Leuk dat jullie meedoen met de challenges van JOTA-JOTI 2018. In het kort hier de beschrijving.

Het thema van dit jaar is Expedition Cosmos.

Geen ruimtereis zonder ruimtereizigers, en dan zijn jullie!! We willen graag foto’s zien van jullie als ruimtereizigers. En een ruimtereiziger is altijd herkenbaar aan twee hele belangrijke dingen: een beschermend hoofddeksel en een communicatiemiddel. Bij scouting zijn we héééél improviserend en ruimdenkend dus voor zowel het hoofddeksel als het communicatiemiddel tellen we veel, ik zeg heel veel goed.

Feitelijk hebben we drie challenges:

1. Wie zet er het snelste een foto van minstens tien ruimtereizigers, compleet met beschermend hoofddeksel en communicatiemiddel, op de Facebook pagina van de JOTA-JOTI
  2. Wie zet er voor zaterdag 16:00 de origineelste foto met ruimtereizigers op deze pagina.
  3. Wie zet er voor zaterdag 16:00 de foto met de meeste ruimtereizigers op de deze FB pagina.

Voor de winnaars in alle categorieën is een leuke prijs geregeld: we laten een smakelijk pakket bezorgen door Thuisbezorgd.nl

Even een paar punten van aandacht:

1. Zet bij je foto op Facebook de naam van je groep en de locatie, dat scheelt ons een hoop werk als we jullie willen benaderen.
  2. Alleen complete ruimtereizigers tellen mee. Dat wil zeggen, voorzien van beschermend hoofddeksel en een communicatiemiddel. En dat mogen jullie heel ruim nemen….
  3. Alleen foto’s geplaatst op de Facebook pagina van jota-joti nederland tellen mee.
  4. Over de uitslag kan best gediscussieerd worden, maar dat levert je toch niks op dus bespaar je de moeite.
  5. En voor de rest: the sky is not the limit, it’s our playground.