JOTA-JOTI 2018

Ieder jaar wordt tijdens het derde volle weekend van oktober wereldwijd de JOTA-JOTI gehouden. JOTA-JOTI staat voor Jamboree On The Air en Jamboree
On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar dit weekend via de amateurradio en het internet.

De JOTA-JOTI 2018 vindt plaats van 19 tot en met 21 oktober.

Bezoek met scouting de HAM Radio beurs in Friedrichshafen

De Duitse radioamateurvereniging (DARC) organiseert elk jaar HAM Radio, de grootste amateur radio beurs in Europa. Deze beurs vindt plaats van vrijdag 1 juni tot en met zondag 3 juni 2018 in Friedrichshafen. Het is geweldig om aan te kondigen dat HAM Radio dit jaar het thema "Radio Scouting, Youth radio adventure" heeft als een erkenning van de lange relatie die Radio Amateurs en Scouts hebben. Het benoemt het belang dat beide organisaties aan deze relatie toekennen.

Vanwege het thema van dit jaar heeft het internationale team van scouts, die JOTA-JOTI al bijna een decennium op HAM Radio hebben gepromoot, gemeend groot uit te pakken en Scouting te presenteren aan de radio zendamateurs. Daarvoor is een nauwe samenwerking aangegaan met World JOTA-JOTI team, WOSM en DARC. We willen laten zien wat Radio Scouting te bieden heeft als onderdeel van de grootste jeugdorganisatie ter wereld.

Op de beurs willen we laten zien wat Scouts zijn, wat ze doen en hoe ze zich aangetrokken voelen tot technologie en radio zendamateurisme in het bijzonder. Een van onze doelen is om elke dag scoutinggroepen op de beurs te hebben. We plannen een gepionierde JOTA-toren, een Jurt-kasteel (Kasteel van zwarte Duitse tenten) en verschillende workshops voor scouts en radioamateurs. Maar we zijn afhankelijk van uw steun.

We zijn op zoek naar scoutinggroepen die de beurs willen bezoeken.

We bieden de scoutinggroepen een dag gratis toegang tot de beurs en op die dag een halve dag boeiende radio-scoutingactiviteiten op de beurs. Daarnaast krijgt de scoutinggroep de mogelijkheid om HAM Radio en de Maker Faire Bodensee op eigen gelegenheid te verkennen. Scoutinggroepen met een lange reis van veraf hebben de mogelijkheid hun tenten op de camping naast de beurs te plaatsen en de volgende dag wat activiteiten in het gebied te houden. Mogelijkheden zijn b.v. een bezoek aan het Zeppelin of Dornier Museum, of een uitstapje naar het Bodenmeer.

Scoutinggroepen verzorgen hun eigen reis naar Friederichshafen, tenten om in te slapen en maaltijden buiten de beurs om.

Ook zijn we op zoek naar helpers die ons ondersteunen op de beurs, tijdens de op- en afbouw van de beurs en tijdens de beurs.

Heb je belangstelling om naar HAM Radio te komen neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vertel ons hoe u ons direct of indirect kunt ondersteunen. We hebben vooral hulp nodig op de volgende gebieden:

•         Helpers voor de Scouting-stand en Scouting-activiteiten die we aanbieden

•         Scoutinggroepen die HAM Radio 2018 willen bezoeken

•         Adverteren voor dit evenement in de nationale scout- en amateurradio communities

•         Artikelen in nationale amateurradiomagazines over dit onderwerp "Scouting op de grootste amateurradiomarkt in Europa" ...

We horen het graag van je en ontmoeten je persoonlijk op de HAM Radio.

Beste Scout-groeten

Het Core team Radio Scouting op de HAM Radio 2018 en het Wereld JOTA-JOTI Team

Dit is een initiatief van Radio Scouting HAM Radio 2018 en het Wereld JOTA-JOTI Team. De JOTA-JOTI organisatie ondersteund dit initiatief, echter is niet direct betrokken. Aanmelden, vragen, suggesties of opmerkingen kunnen direct worden gericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.