JOTA-JOTI 2017

Ieder jaar wordt tijdens het derde volle weekend van oktober wereldwijd de
JOTA-JOTI gehouden. JOTA-JOTI staat voor Jamboree On The Air en Jamboree
On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar dit weekend
via de amateurradio en het internet.
JOTA-JOTI 2017 vindt plaats van 20-22 oktober.

On The Air

JOTA staat voor Jamboree On The Air en is een wereldwijd scoutingevenement, waarbij scouts over de hele wereld contact met elkaar leggen via amateurradio. JOTA wordt ieder derde volle weekend van oktober gehouden. Het is een afgeleide van de wereldjamboree.

JOTA werd in 1957 voor het eerst gehouden, ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van scouting. Een Britse radioamateur, bekend onder de roepnaam G3BHK (SK), was de bedenker. Tegenwoordig is JOTA uitgegroeid tot één van de grootste scoutingevenementen. In de weken voor het evenement verrijzen er bij verschillende groepen van hout en touw gesjorde antennemasten.

Hier hebben we zoveel mogelijk informatie voor je beschikbaar gesteld zodat jij de JOTA-JOTI, en dan met name "On The Air" binnen jouw Scoutinggroep tot een succes kan maken. Mocht je na het lezen van alle informatie nog vragen hebben, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.