JOTA-JOTI 2017

Ieder jaar wordt tijdens het derde volle weekend van oktober wereldwijd de
JOTA-JOTI gehouden. JOTA-JOTI staat voor Jamboree On The Air en Jamboree
On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar dit weekend
via de amateurradio en het internet.
JOTA-JOTI 2017 vindt plaats van 20-22 oktober.

On the internet

JOTI staat voor Jamboree On The Internet en is een wereldwijd scoutingevenement waarbij scouts over de hele wereld contact met elkaar leggen via het internet.

In november 1996 besloot het World Scout Committee dat JOTI, door de groter wordende aanwezigheid van scouting op het internet, een officieel evenement van scouting werd en dat het in hetzelfde weekend als JOTA moest worden gehouden: het derde volle weekend van oktober.

JOTI staat voor Jamboree On The Internet. Tijdens de JOTA-JOTI blijft iedereen in zijn eigen land, maar communiceren elk jaar ongeveer 500.000 Scouts een weekend lang met elkaar via het internet.

Een JOTI kan niet zonder internet om contact met elkaar te krijgen. Zo kun je met elkaar contact leggen door met elkaar te chatten met IRC of natuurlijk gewoon via facebook en twitter. Hier hebben we zoveel mogelijk informatie voor je beschikbaar gesteld zodat jij de JOTA-JOTI, en dan met name "on the internet" binnen jouw Scoutinggroep tot een succes kan maken.

Mocht je na het lezen van alle informatie nog vragen hebben, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.