JOTA-JOTI 2018

Ieder jaar wordt tijdens het derde volle weekend van oktober wereldwijd de JOTA-JOTI gehouden. JOTA-JOTI staat voor Jamboree On The Air en Jamboree
On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar dit weekend via de amateurradio en het internet.

De JOTA-JOTI 2018 vindt plaats van 19 tot en met 21 oktober.

Ook staat de JOTA-JOTI bekend als communicatieweekend waarin verschillende technieken worden gebruikt om te communiceren. Scouts kunnen daarnaast bezig zijn met techniek tijdens dit weekend. Een populaire activiteit is het solderen van elektronica bouwpakketjes. Ook het bouwen van een JOTA-toren is een voorbeeld waarin techniek en amateurradio samen komen tot één activiteit.

On the internet

JOTI staat voor Jamboree On The Internet en is een wereldwijd scoutingevenement waarbij scouts over de hele wereld contact met elkaar leggen via het internet.

In november 1996 besloot het World Scout Committee dat JOTI, door de groter wordende aanwezigheid van scouting op het internet, een officieel evenement van scouting werd en dat het in hetzelfde weekend als JOTA moest worden gehouden: het derde volle weekend van oktober.

JOTI staat voor Jamboree On The Internet. Tijdens de JOTA-JOTI blijft iedereen in zijn eigen land, maar communiceren elk jaar ongeveer 500.000 Scouts een weekend lang met elkaar via het internet.

Een JOTI kan niet zonder internet om contact met elkaar te krijgen. Zo kun je met elkaar contact leggen door met elkaar te chatten met IRC of natuurlijk gewoon via facebook en twitter. Hier hebben we zoveel mogelijk informatie voor je beschikbaar gesteld zodat jij de JOTA-JOTI, en dan met name "on the internet" binnen jouw Scoutinggroep tot een succes kan maken.

Mocht je na het lezen van alle informatie nog vragen hebben, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op Twitter